Харчування

Швидкий рецепт маринованих глив з часником і перцем чилі. Через 2 години вже можна їсти.

В цій статті хочу поділитися дуже простим і швидким рецептом маринованих глив з часником і перцем чилі.
Незважаючи на простоту рецепта, грибочки приготовані таким чином виходять просто чудові на смак.
Пікантність цій закусці додають часник і гострий перець чилі.
З смаженою картоплею, та під чарочку, змітаються зі столу зі швидкістю світла.

Для приготування цієї страви знадобиться:

Гливи – 300 грам
Вода – 200 мл
Часник – 3 зубчики
Масло рослинне – 3 ст. ложки
Оцет 9% – 1 ст. ложка
Цукор – 0,5 чайної ложки
Сіль – 0,5 чайної ложки
Коріандр – десяток горошин
Чорний перець – 5-6 горошин
Гострий перець чилі мелений
Лавровий лист
Кріп свіжий – 3 гілочки

Слід врахувати те, що гливи після очищення, втратять близько чверті своєї ваги, головним чином за рахунок видалення твердих ніжок. З 400 грам неочищених грибів у мене вийшло 300 грам придатного для маринування матеріалу.

  • Гливи розібрати, відрізати ніжки, якщо вони занадто “дерев’яні”, скласти в друшляк і промити водою.
  • Скласти гриби в каструльку, залити водою і варити 15 хвилин. Воду не солити.
  • Зварені гриби відкинути на друшляк, дати стекти всій рідини.
  • В окремій ємності з’єднати: масло, оцет, цукор, сіль і, грубо подрібнені в ступці, чорний перець з коріандром. Добре все змішати.
  • Залити гриби отриманою сумішшю.
  • Часник нарізати тонкими пластинками, кріп дрібно нашаткувати, лавровий лист покришити. Все це, разом з дрібкою гострого перцю, додати до грибів.
  • Гарненько все перемішати

На цьому етапі дуже важко втриматися, щоб не з’їсти все відразу, настільки ароматно пахнуть ці грибочки.

  • Скласти гриби в баночку відповідного обсягу, закрити кришкою і прибрати в холодильник.

Як тільки гриби охолонуть, їх вже можна буде їсти.

Подавати, природно, тільки з смаженою картоплею. Вживати такі грибочки, з чим іншим, буде блюзнірством.

Само собою, гриби приготовані таким чином, не можна закочувати про запас, так як всі інгредієнти, крім грибів, не піддавалися термічній обробці.

Та й навіщо це потрібно, адже гливи можна знайти в магазинах в будь-який час року, на відміну від лісових побратимів.
Захотілося маринованих грибочків, взяв та й приготував невелику партію, тим більше це не так вже й клопітно. Адже при такому способі, не треба возиться з численними банками, стерилізацією, і варінням мудрованого маринаду.